Läs om Eva

Om kaféet

Det startade som en idé, som grott sedan jag köpte stugan 1988 och utvecklades under en kurs kallad "Idéskola för kvinnor", 1995. När så konceptet var utarbetat och nerskrivet, var det ju bara att starta! Bara och bara, det var många och krångliga turer, innan allt var klart ...

1 juli 1995 slog vi upp portarna. Norra Sunderbyn skulle sättas på världskartan! Första sommaren var väl inte anstormningen så imponerande, de flesta trodde att någon i stugan fyllde femti år ... Andra sommaren blev de nyfikna och kom in. 1998 kom det en stor artikel i dagspressen och då kan man tala om invasion! Köbildning på gården halva sommaren! Kul, men jobbigt! Arbetsdagarna närmade sig ett snitt på 18 timmar, för att hinna med all bakning. Tur att nätterna i Norrbotten är ljusa och energigivande!

Många roliga minnen har vi fått från verksamheten under åtta somrar. Förraförra sommaren hade vi stängt för "omladdning" och reparation och planering/byggnation av växthuset, som nyss blivit klart för odling.

Den nionde sommaren kan starta...

Evas Konst-iga Kafé i etern

Tisdagen den 26/8 2003 besökte Sveriges radio P4 kaféet och sände programmet "På plats" mellan 11 och 12. Roger Qvarnström var programledare och gäster hos Eva var Monica Palo (programkväll 7/8), Ingegerd Sundvall (utställare juli och programkväll 31/7) och Gerd (stamkund). Kaféet tilldelades efteråt ett fint diplom! 100 000 norrbottningar påstås ha hört programmet, där kaféet presenterades. Hoppas några kommer ihåg det till nästa år!

 


Tidigare press:
Lyckopiller - Grönt är skönt
Läs om 15-årsjubileet på kaféet i Kuriren!
Läs en tidigare artikel om kaféet i Kuriren!
Läs om utställare i NSD!
Läs om oss i Plaza.